Руският отбор спечели щафетата на 4х6 километра при жените от Световната

...
Руският отбор спечели щафетата на 4х6 километра при жените от Световната
Коментари Харесай

Русия триумфира в щафетата при жените, България завърши на 14-о място

 Лаура Далмайер пропуща стартовете по биатлон в Оберхоф поради грип
Руският отбор спечели щафетата на 4х6 километра при дамите от Световната купа по биатлон, която се организира в немския град Оберхоф.

Квартетът Евгения Павлова, Маргарита Василева, Лариса Куклина и Екатерина Юрлова-Перч съумяха да се приспособяват най-добре към тежките метеорологични условия в немския курорт и демонстрираха много прецизен мерник.

На второ място остана Германия на 33.5 секунди с 2 наказателни обиколки и общо 10 спомагателни патрона, а третото място бе извоювано от Чехия с пасив от 36.7 секунди, 1 наказателна обиколка и 6 спомагателни патрона.



Българският тим пък бе покрай сензацията в Оберхоф. За през днешния ден някогашният национал и сегашен треньор на дамите Михаил Клечоров избра ексцентрична класификация на квартета ни. Така на първи пост започва Даниела Кадева, следвана от Емилия Йорданова, младата вяра Милена Тодорова и най-после Десислава Стоянова.

Тактиката на наставника се оказа много печеливша или най-малко първоначално, като българките шокираха надалеч по опитните си съпернички и на първите два поста се движеха в топ 5 след страхотни стрелби.

Така Йорданова съумя да съобщи щафетата на Тодорова на страхотното 8-мо място с много дребна за отбора ни разлика от лидерките - 1:26:01 мин. след нула наказателни обиколки и единствено 3 спомагателни патрона за 4-те стрелби на първите два поста.

За страдание младата биатлонистка не устоя на напрежението и се пропука във второто посещаване на стрелбището от състояние прав, където не съумя да смъкна целите и благодарение на 3-те спомагателни патрона, като се наложи да влезе в наказателния рунд. Въпреки това Милена Тодорова съумя да съобщи щафетата на Деси Стоянова на 10-ата позиция.

В класирането за Световната купа при щафетите води Русия със 103 точки, пред Германия и Швеция с по 90 точки, Франция с 88, Италия с 86 и Норвегия с 81. България е на 16-о място с 48 точки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР